Млинці — це чудова страва, яку легко готувати та можна подавати в найрізноманітнішому вигляді. Навряд є більш універсальний варіант солоної випічки, який може бути сніданком, обідом, вечерею або доповненням до святкового столу. Бажаєш знайти ще більше рецептів? Вони завжди є на сайті бренду «Львівські дріжджі» за посиланням https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/solona-vypichka/ з чіткими інструкціями та покроковими порадами.
Мереживні млинці
Пропонуємо тобі приготувати тоненькі мереживні млинці з дріжджами. Вони мають неперевершений смак та аромат. А ще апетитно виглядають і підходять до пісного й святкового столу. Тобі знадобиться:
- пшеничне борошно — 500 г;
- пресовані «Львівські дріжджі» — 20 г;
- тепла вода — 850 мл;
- рафінована соняшникова олія — 2 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 2 ст. л.
У глибокому посуді об’єднай всі сухі складники, збий міксером до однорідності та поступово додавай воду. Готове тісто залиш в теплому місці на 1 годину. Смаж на розігрітій пательні з обох боків до золотистого кольору.
Тоненькі млинці на молоці
Напевно, в кожній родині є власний рецепт тоненьких млинців з молоком та яйцями. Для приготування універсального варіанту тобі знадобиться:
- 3 курячих яйця;
- 500 мл молока;
- 200 г пшеничного борошна вищого ґатунку;
- цукор на власний смак;
- 0,5 ч. л. солі;
- 3 ст. л. рослинної олії.
Змішай всі рідкі складники та збий до однорідності. Додай сіль, цукор, поступово всипай борошно і постійно збивай масу вінчиком. Влий олію і перемішай ще раз. Дай 15-20 хвилин, щоб активувалася клейковина. Смаж на розігрітій пательні по 30-60 секунд з кожного боку.

Начинки для солоних млинців
Любиш експериментувати на кухні? Маєш родину, де у кожного свої смаки та вподобання? Тоді тонкі млинці — це твій порятунок. Ти готуєш одну страву, подаєш її з різними начинками, і всі задоволені. Пропонуємо різні варіанти начинок:
- смажене куряче філе з грибами і сметаною;
- тушкований фарш з цибулею і спеціями;
- нарізана шинка і сир;
- кисломолочний сир, бринза або фета з часником та зеленню;
- натерте варене яйце з зеленою цибулею та вершковим маслом;
- смажені гриби з цибулею;
- тушкована капуста;
- картопляне пюре з цибулею, кропом, беконом;
- слабосолона риба, крем-сир, салат або огірок на вибір;
- консервований тунець з вареним яйцем та грецьким йогуртом;
- овочі гриль з твердим сиром;
- авокадо з м’яким сиром та помідорами;
- свіжий шпинат з сиром фетою та яйцем.
Вибирай улюблений варіант або включай фантазію, щоб задовольнити власні смаки та порадувати близьких.